Ron Weasley

25.11.2009 16:21

Ron Weasley

Ronald Bilius Weasley (Ron Weasley) je fiktivní postava ze série knih Harry Potter britské spisovatelky J. K. Rowlingové. Je jednou z hlavních postav série, objevil se již v prvním díle a pak ve všech dalších. Ron je nejlepším přítelem hlavního hrdiny Harryho Pottera, pochází z čistokrevné kouzelnické rodiny Weasleyových. Ve filmovém zpracování jej hraje Rupert Grint.

 Životopis

 Původ a dětství

Ron se narodil 1. března 1980, je nejmladší syn Arthura a Molly Weasleyových. Má pět starších bratrů - Charlieho, Billa, Percyho, Freda a George - a jednu mladší sestru - Ginny. Rodina Weasleyových se řadí spíše mezi chudší kouzelníky, a proto Ron nosí spoustu věcí obnošených a používá staré pomůcky po svých sourozencích, za což se mnohdy stydí, zejména pokud musí čelit posměškům Draca Malfoye a jeho kamarádů.

Jednou, když byl Ron malý, proměnili jeho bratři Fred a George jeho oblíbenou hračku v pavouka, a proto z nich má Ron nyní strach.

Vlastnosti

 

 Vzhled

V knize je popsán jako vysoký, hubený a pihovatý, s velkýma rukama a nohama a dlouhým nosem. Má rudé vlasy stejně jako všichni Weasleyovi. Je jedním z Harryho nejvyšších spolužáků. J. K. Rowlingová také řekla, že má Ron modré oči. Ačkoli Ron má podle knihy jeho filmový představitel Rupert Grint je nemá.

 Osobnost

Rowlingová Rona v rozhovoru popsala jako velmi zábavného, ale necitlivého a nedospělého. K Ronovu vývoji v sedmém díle ale řekla: "Ron je ze tří hlavních hrdinů nejvíce nedospělý, ale v sedmém díle dospěje. Nikdy nebyl příliš psychicky silný, lidé ho většinou viděli jako Harryho přítele; jeho matka chtěla ve skutečnosti dívku a v posledním díle musí Ron přiznat své slabé stránky. Ale to je přesně to, co dělá Rona mužem."

Ron je sarkastický, vášnivý, zbrklý. Je dobrým hráčem šachů a je i inteligentní, ačkoli je pouze průměrný student. Často je příliš líný na to, aby plnil svoje studijní povinnosti. Svého sarkasmu často využívá k tomu, aby své přátele vrátil zpět do reality, když říkají něco příliš nereálného. Ron velmi touží po tom být úspěšný a oblíbený, protože má pocit, že je zastiňován svými staršími bratry a nejlepším kamarádem. Stejně jako mnoho dalších členů rodiny Weasleyových má sklon se hádat, to se obzvláště projevuje v jeho vztahu s Hermionou.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode